NIEUW LOGO

NIEUWE WEBSHOP-NIEUW LOGO
Onze volgende spannende stap! 

Een splinternieuwe webshop; DubbelopShop genaamd. Daar hoort een nieuw Dubbelop logo bij. In de Shop maken wij een start om een deel van onze uitgebreide collectie te tonen. In de toekomst worden geregeld nieuwe items toegevoegd. 
Schrijf in voor onze nieuwsbrieven op; 
www.dubbelopshop.nl - voor onze collectie online 
www.dubbelop.nl - om onze andere stappen te volgen 
Ga naar de DubbelopShop en krijg 10% korting op de online aankopen. 
Actiecode: DUBBELOPSHOP 
Geldig t/m 31 December 2018

Tantalum Legends

'SPLASH!'
Nadat Pauline en Jan meegedaan hebben aan de internationale wedstrijd; Tantalum Awards, is behalve het winnen van een tweede prijs, een mooie samenwerking ontstaan. 
Dubbelop en het bedrijf 'Tantalum Legends' hebben samen de gemeenschappelijke liefde; Tantaal. De eerste resultaten zijn al zichtbaar door het combineren van elkaars krachten. 

ring; 'Splash' 
materiaal; Tantaal en 18 krt Geelgoud 

MASTERPIECE 2017
22 September - 19:00 tot 21:00 uur 
23 September - 11.00 tot 17.00 uur
24 September - 13.00 tot 17.00 uur
 
Schoonhovense meesters presenteren 'Masterpieces 2017' in ateliers en winkels.  
Pauline en Jan doen hier ook aan mee.
Zij presenteren een Masterpiece waar ze graag over vertellen.
 
Gedurende het hele Zilverweekend zullen Pauline en Jan aanwezig zijn in hun atelier. Het is een route van ruim 15 collega's midden in het centrum.
 
 
 
Let op! Niet iedere collega zal er het gehele weekend zijn.
WEBSHOP

WEBSHOP OP MEESTERLIJK
Pauline en Jan zijn niet meer weg te denken op het Event Meesterlijk in de Westergasfabriek Amsterdam. 

25 - 27 November 2016 zullen zij hier dubbelop aanwezig zijn. 
Zowel nieuwe ontwerpen als ook de sieraden die te koop zijn in de webshop zijn te bezichtigen. Dit geeft een duidelijk beeld van wat altijd op voorraad is bij Dubbelop en het hele jaar te bestellen is via de webshop! 

Truus Kreukel

EEN KLEINOOD ZO GROOT

In de bescheiden van Truus Verweij-de Graaff is een paneel van 20,5 bij 26,5 cm gevonden. 
Het is vervaardigd door Jos Looise met Truus als middeleeuwse dame met een moderne kreukelbroche van Jan. 

Dit portret is bij een project gemaakt, dat gehouden werd om geld in te zamelen voor de restauratie van de ramen van 't Huis te Poort, de Oud Katholieke Kerk op de Dam Schiedam. Het is daar ook te zien in één van de ramen. Nooit geweten dat ze in de middeleeuwen al reclame maakten voor de juwelen van Jan Matthesius uit Schoonhoven.

50jr magische experimenten

TENTOONSTELLING

In 2015 zit Jan 50 jaar in het vak. Dubbelop wil dit jubileum aangrijpen om zijn technische vaardigheden en de resultaten van zijn experimenten te delen met het grote publiek. lees verder

CULTURELE ZONDAG 12 APRIL 2015

CULTURELE ZONDAG
12 April 2015

Hier doen zij weer graag aan mee. Niet alleen om nieuwe sieraden te tonen, maar ook om de mogelijkheden van het atelier en hun werkwijze te laten zien.Een mooie mogelijkheid om even ongedwongen kennis te maken met Pauline en Jan.

Hanger(s) 'Leaf me'
titanium

De Wilhelminaring

DE WILHELMINARING
Door Jan Matthesius

De Wilhelminaring wordt sinds 1998 om de twee jaar aan een Nederlandse beeldhouwer uitgereikt. De Stichting Wilhelminaring heeft hiermee als doel om – behalve het eren van de winnaar – vooral de belangstelling voor de beeldhouwkunst in Nederland te stimuleren. CODA Museum presenteert van 19 augustus tot en met 2 november 2014 de tentoonstelling Wilhelminaring: oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst 1998–2013, een overzicht van 16 jaar Wilhelminaring. CODA directeur Carin Reinders en gastcurator John Blaak stelden deze tentoonstelling samen waarin naast het werk van de acht beeldhouwers ook de speciaal voor de winnaar ontworpen ringen te zien zijn. fotografie: Ger van Leeuwen

1001lichtjes

DUBBELOP BIJ 1001 - LICHTJES
Bij 1001Lichtjes brengen ze vraag en aanbod bij elkaar. Aan de ene kant zijn kunstenaars, vormgevers, cateraars, ritueelbegeleiders et cetera elke dag weer met hart en ziel bezig met het maken en bedenken van mooie, inspirerende producten.

Aan de andere kant zijn er elke dag mensen die een dierbare gaan verliezen of net verloren hebben, en die op zoek zijn naar een manier waarop zij diegene op hun eigen wijze kunnen herinneren. Met deze website hopen zij dat deze groepen mensen elkaar beter kunnen vinden en bereiken.

Zie verder de Memory Keepers bij 1001 - lichtjes

Meesterlijk 2013

MEESTERLIJK 2013 EEN GROOT SUCCES

Pauline en Jan hebben genoten van al het moois op deze presentatie en de bijzondere ontmoetingen. Het geeft altijd voldoening om kwalitatieve aandacht te ervaren van de geinteresseerde bezoeker voor het product.

Zij willen dan ook alle bezoekers bedanken voor hun positieve input waardoor het enthousiasme gevoed wordt om door te gaan. Spannende ideeen zijn alweer gegroeid...

 

Foto; Rob Glastra

meesterlijk

ONTMOET PAULINE EN JAN TIJDENS MEESTERLIJK
U kunt Pauline Barendse en Jan Matthesius persoonlijk ontmoeten tijdens Meesterlijk - design en ambacht op de Westergasfabriek te Amsterdam. 3 Dagen zijn ze aanwezig om over hun werkwijze te vertellen en hun collectie te presenteren.
29 nov. / 1 dec
Meer info

NACHT VAN HET ZILVER

IN HET NEDERLANDS ZILVERMUSEUM
Te zien in het Nederlands Zilver Museum Schoonhoven; de bijzondere presenteerschaal gemaakt en ontworpen door Dubbelop, voor Bocuse d’Or Nederland. 

De schaal wordt tentoongesteld tijdens de Nacht van het Zilver in Schoonhoven 15 december van 18.00 tot 23.30 en blijft in het Museum te bezichtigen t/m 3 februari 2019. 
Als je goed rond kijkt in het museum, ontdek je vast nog meer stukken van Dubbelop! 
Bocuse d’Or is een prestigieuze internationale kookwedstrijd en een wereldpodium voor chefs van grote klasse. 

Ring Ding

TANTALUS AWARD 2017
Jan Matthesius heeft een tweede prijs in Duitsland gewonnen voor zijn ontworpen en vervaardigde “RING-DING “. 

Een klein object wat draagbaar is als ring én als hanger. 
Al jaren is Tantalium voor hem een geliefd materiaal en dat gaat ver terug in de tijd. In 1981 maakt hij al een prijswinnende ring in Tantalium. 

Deze award is dan ook op zijn lijf geschreven en is helemaal zijn DING! 

Materiaal; Tantalium en 24 krt geelgoud

DRESS UP

DRESS UP! OP MEESTERLIJK
Voor het eerst werd de nieuwe collectie; 'Dress Up' getoond op het event Meesterlijk 2016. Helemaal binnen het thema waar Dubbelop zo in thuis is; memory keepers. Sieraden uit het verleden kunnen zonder aanpassingen gestoken worden in een nieuw jasje. Soms geheimzinnig en soms juist overdadig aanwezig. Wie weet vindt u het leuk om een dierbare ring mee te nemen naar het atelier van Dubbelop en te zien wat het doet? Wie weet wordt de ring van Oma weer in ere hersteld? Mogelijkheden te over, zo ook voor hangers en broches. Modellen zijn aanwezig.

MEESTERLIJK 2016

MEESTERLIJK 2016
Ook dit jaar zullen zij dubbelop hun best doen om een boeiende uitleg te geven over hun sieraden en werkwijze op het Event Meesterlijk 2016

NCFE GEDRAGEN

DELEN
Dubbelop genieten als klanten, zowel winkels als particulier, hun enthousaisme delen.
Verrast zijn Pauline en Jan iedere keer weer als het gedragen sieraad gefotografeerd en gedeeld wordt! Zo ook dit collier uit de vaste collectie genaamd 'Not Closed Forever'. Verwisselbaar in vorm en kleur zodat het iedere keer een mooi samenspel wordt met het wisselen van de kleding. 

Milaan

DUBBELOP NAAR MILAAN!
Verheugd zijn ze, dat ze groots naar Milaan gaan. 
Het zilver in de vorm van bijzondere objecten, zal samen met het prachtige gebouw de volle aandacht krijgen. Zowel het werk van Pauline, als van Jan, zal waardig getoond worden. 
Het is niet alleen zilver wat er blinkt. Zoals je van Dubbelop mag verwachten zijn er weer spannende combinaties met andere materialen... 

Zij zullen aanwezig zijn tijdens de opening op 12 April. 

Adres 
Palazzo Francesco Turati 
Via Meravigli 7, Milano 
Openingstijden tijdens de Salone del Mobile 2016 
12 - 17 april 11 - 20 uur 
Opening en Pers Preview dinsdag 12 april 

Foto; Palazzo Francesco Turati 
Project Masterly - The Dutch in Milano by Uniquole 

 

Milano

SALONE DEL MOBILE 2016
Nog in volle ontwikkeling, maar één ding is zeker; 

Dubbelop is uitgenodigd om gedurende 'Salone del mobile 2016' hun werk te presenteren.

Onder de titel Masterly - The Dutch in Milano presenteren Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus zich in het centrum van Milaan. In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst een Nederlands paviljoen met het beste Design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft.

NATIONALE ZILVERDAG 25 MEI 2015

NATIONALE ZILVERDAG
2e Pinksterdag 25 MEI

Zilver zal voor Pauline en Jan altijd een materiaal zijn zoals vele andere. De nadruk ligt op het spannend avontuur wat zilver aangaat met hun uitdagende ontwerpen.
Staan zij bekend onder 'modern' dan is dit tot op zekere hoogte een juiste benaming. Het verwerken van antieke sieraden, het weer opnieuw aantrekkelijk maken voor de drager, is zeker ook een uitdaging die Dubbelop graag met u aangaat!

Ring vervaardigd in opdracht;
antiek zilveren broche gevat in gekleurd titanium

website Nationale Zilverdag

Gorcums museum

PRONKSTUKKEN

Het hedendaagse sieraad staat centraal in de tentoonstelling Pronkstukken, van 5 juli t/m 9 november 2014 in het Gorcums Museum. Met werk van ruim vijftig ontwerpers, waaronder ook Pauline Barendse en Jan Matthesius, uit binnen- en buitenland geeft de tentoonstelling een beeld van de enorme variatie in thematiek en materiaalgebruik van het sieraad van nu. Een tweede onderdeel van de expositie is de Keuze van Gorcum, waarin 25 inwoners van de stad indringend worden geportretteerd met een door henzelf gekozen sieraad.

fotografie: Johannes van Camp

Meesterlijk boek

PAULINE EN JAN IN MEESTERLIJK BOEK

Op vrijdag 29 november is het boek 'Dit is Meesterlijk - historisch vakwerk als inspiratie voor hedendaagse vormgevers' gepresenteerd. 
Het boek is nu ook te bestellen bij Uniquole voor € 20,- excl. verzendkosten via info@meesterlijk.nu.
Een rijk geillustreerde publicatie met beeldmateriaal uit de Koninklijke Verzamelingen, Paleis Het Loo en veel hedendaagse ontwerpers. 
Het boek beschrijft historische ambachten en biedt tevens een kijkje in de 'ateliers'. 
Het boek is samengesteld door de curator van Meesterlijk, Nicole Uniquole.Meerdere werken van Dubbelop zijn paginagroot in de publicatie opgenomen.

madeline

MADELINE ALBRIGHT
Het eerste werk dat Pauline Barendse voor Gijs Bakker vervaardigde werd gedragen door een icoon: Madeline Albright. Het portret van Albright met de broche 'Liberty' is wereldberoemd.
'Liberty' markeert het begin van de jarenlange samenwerking tussen Bakker en Barendse.

ambtskettingen

AMBTSKETENS
De ambtsketen werd ingevoerd door Thorbecke, onder koning Willem III. Dubbelop heeft diverse ambtsketens voor burgemeesters ontworpen en vervaardigd. Het vergt aandacht en verbeeldingskracht om tot het perfecte ontwerp te komen, passend bij de stad.
Het zijn voor het atelier eervolle opdrachten die graag worden aangegaan.

YOUTUBE

DUBBELOP OP YOUTUBE
Foto's en ook filmpjes zeggen meer dan woorden. Daarom zullen wij steeds meer laten zien op ons eigen YouTube Kanaal; Studio Dubbelop. Zowel het maakproces als de vele mogelijkheden van onze sieraden. 

Kijk dus regelmatig op ons YouTube kanaal en laat ons het verhaal vertellen waar wij mee bezig zijn. 
Graag wensen we jullie nu hele Fijne Feestdagen, met een kleurrijk vervolg in 2019! 

MEESTERSTAD

ZILVERSTAD - MEESTERSTAD
In het weekend 'Zilverstad - Meesterstad' van zaterdag 22 September 2018, opent het Nederlands Zilvermuseum met een pop-up tentoonstelling “Made In Schoonhoven”. Een éénmalig Uniek overzicht van 30 jaar Gilde St. Eloy. Alle leden en oud- Leden hebben een pronkstuk voor dit weekend beschikbaar gesteld. Natuurlijk doen Pauline en Jan hier ook aan mee!
fotografie; Rob Glastra

TENTOONSTELLING BIJ CECILE VAN EEDEN

TENTOONSTELLING BIJ CECILE VAN EEDEN

Zo 19 Maart - Za 29 April 
Opening is op Zondag 19 maart om 12.00 uur. 
Pauline en Jan zijn aanwezig! 

 

Ook de Dress Up! ring wordt getoond.
Wie weet vindt u het leuk om een dierbare ring mee te nemen en te zien wat het doet? Wie weet wordt de ring van Oma weer in ere hersteld? Mogelijkheden te over, zo ook voor hangers en broches. Modellen zijn aanwezig.

 

DUBBELOP IN BEIJING

DUBBELOP IN BEIJING

Ubi Gallery vertegenwoordigt o.a. Dubbelop tijdens de tentoonstelling "In the clouds - Beijing Design Week 2016". 
Machtelt van Ubi Gallery uit Beijing China, heeft tijdens deze tentoonstelling een project gedaan met alle medewerkers en stagiaires en ze gevraagd een werk uit te kiezen en te vertellen waarom. 
Ziwei-Yi, een toegewijde en beginnende ontwerpster, koos de kreukel-broche; “I love the contrast between the heaviness of the industrialized design and the lightness of the weight of the Dubbelop brooch" 
De Beijing Design Week is van 26 Sept. tot 21 Okt. 2016

Zilverkunst in Den Haag
16-APR-2016 T/M 21-AUG-2016
Het Gemeentemuseum Den Haag toont vanaf april Zilverkunst; meer dan honderd kunstzinnige objecten en gebruiksvoorwerpen van hedendaags zilver. De Nederlandse zilverkunst die wordt getoond is ontworpen en vervaardigd in de afgelopen drie decennia. 
Uiteraard zal het werk van Pauline Barendse en Jan Matthesius een plek krijgen in deze bijzondere tentoonstelling.
 
Ter gelegenheid van deze tentoonstelling zal een boek over de ontwikkeling van zilverkunst in Nederland worden uitgegeven, waarin gedocumenteerd staat hoe deze is ontstaan en wie op welke wijze aan deze ontwikkeling daarvan hebben bijgedragen. Het zilverboek omvat ook een tiental bijdragen van deskundigen en kunstliefhebbers, die hun persoonlijke visie of waarnemingen ten aanzien van de zilverkunst daarin hebben verwoord.
Meesterlijk 2015

MEESTERLIJK 2015
Naast de tentoonstelling '50 jaar magische experimenten', welke in foto en tastbaar resultaat zeer uitgebreid getoond gaat worden op het event Meesterlijk, staat Dubbelop er ook met verkoopbare resultaten. 


Het thema wat tijdens dit event centraal staat is; 4-ever 
Daarbij is er evenredig nadruk gelegd op zowel de '4' als de 'ever'. Een spannende vertaling van hun huidige werk.

50 JAAR EXPERIMENT

50 JAAR EXPERIMENT
Een Jubileum wat gevierd moet worden.
Nieuwsgierig? Hou de website in de gaten en/of meld u aan voor de Dubbelop Nieuwsbrief.

MEESTERLIJK GEPRESENTEERD

MEESTERLIJK GEPRESENTEERD
Niet alleen worden er nieuwe ontwerpen gepresenteerd, maar ook het proces wordt inzichtelijk gemaakt hoe Pauline en Jan te werk gaan. Wie weet vindt u zelfs een halfproduct zo interessant, dat u het naar uw inzicht laat voltooien. Hierdoor wordt het een zeer persoonlijk en uniek sieraad of object. Ook dit is Meesterlijk.

Herinneringskiezel

CULTURELE ZONDAG 2014
13 april van 13.00 - 17.00

Er is weer verrassend nieuw werk te zien in het atelier van Dubbelop.

Behalve nieuw werk laat Dubbelop zien hoe iedere herinnering op een eigenwijze manier verwerkt kan worden.

Een wandeling, een mooi kiezel, een leuke herinnering en een sieraad komt weer tot stand.

meer over de CZ

Gijs Bakker

TECHNISCH HOOGSTANDJE VOOR GIJS BAKKER

Na meer dan 16 jaar trouwe samenwerking blijft iedere opdracht van Gijs Bakker een uitdaging. Zo ook deze gouden armband waarbij goede inzichten en de juiste techniek zeer belangrijk zijn om tot een goed eindresultaat te komen.
Ondanks dat deze opdracht de uitvoerder Jan Matthesius aardig wat hoofbrekens bezorgde, wordt zo'n opdracht met volle passie ontvangen.

Behalve de praktische kant, vereist zo'n opdracht ook een goede communicatie van beide kanten. Dat is de kracht van zowel Dubbelop als opdrachtgever Gijs Bakker.

Meer over Gijs Bakker

PAN Amsterdam

DUBBELOP NAAR DE PAN

PAN Amsterdam 
24 november t/m 1 december 2013


Een presentatie van Zilvergalerie de Watertoren waarin Dubbelop is opgenomen met experimenteel zilverwerk.

aldo

WERK IN OPDRACHT
Vele ontwerpers vragen het atelier van Dubbelop om objecten voor hen te vervaardigen. Van sieraden tot tafelobjecten. Zo ook Aldo Bakker. De serie zilveren objecten van 100% fijnzilver, vervaardigd door Jan Matthesius, worden via Thomas Eyck verkocht en zijn in november op Meesterlijk te zien.

schaal on tour

SCHAAL BOCUSE D'OR ON TOUR!
30 nov t/m 2 dec 2018 

Event Meesterlijk 
Westergasfabriek, Amsterdam 

15 dec t/m eind Januari 2018 
Zilvermuseum, Schoonhoven

Fotografie; Rob Glastra

MEESTERLIJK 2018

MEESTERLIJKE ACTIE
2018 30 nov t/m 2 dec - Westergasfabriek - Amsterdam.Het Event Meesterlijk bestaat 10 jaar. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee. Dit jaar laten we een breed scala aan Sieraden en Objecten zien. Tevens vieren we dat Pauline dit jaar officieel 20 jaar zelfstandig sieraadontwerper is. Dat gaan we Dubbelop vieren. Alle hangers en ringen uit de serie zijn alleen tijdens het Event Meesterlijk 20 euro per stuk. Ongeacht de vorm en/of kleur. Kies uit 24 kleuren en 18 vormen.

CADEAUBON

CADEAUBON
Wanneer je het nog niet zeker weet... onze cadeaubon. 

Te koop in de splinternieuwe DubbelopShop. 
De Cadeaubon is verkrijgbaar in diverse bedragen.  

Instagram

DUBBELOP OP INSTAGRAM
Dubbelop heeft altijd de voorkeur voor persoonlijke ontmoetingen. En besteden graag hun aandacht en tijd in het atelier.  
Maar nu toch op Instagram! 
Graag delen ze niet alleen hun sieraden en objecten, maar zeker ook wat hen boeit en hun inspiratiebronnen. Voor dit breder draagvlak blijkt Instagram een goed medium voor hen te zijn. Wie weet hebben jullie zin om mee te kijken!

TANTAAL TOEN

TANTAAL TOEN...

In 1981 werd deze ring van Tantalium, Witgoud en Briljant bekroond in het Nationaal Diamant Concours met de Eerste Prijs én een Eervolle Vermelding. De briljant wordt vastgezet met het aandraaien van een witgouden Inbusboutje. 

ZUIDERZEEMUSEUM

10 JAAR THOMAS EYCK IN HET ZUIDERZEEMUSEUM

Eyck: 'Het vinden van de juiste materialen, vaklieden en producenten is even belangrijk als de ontwerpers met wie ik werk.' 
Een mooie uitspraak van Thomas Eyck, wat zeker ook een klopje op de schouder is van Jan! 
Binnenkort viert Thomas Eyck zijn 10 jarig jubileum in het Zuiderzeemuseum. Jan heeft vele ontwerpen mogen uitvoeren en heeft ook nu meegewerkt aan een zeer bijzonder project voor dit jubileum. 
Het project laat in volle glorie de goede samenwerking zien van de juiste materialen, vaklieden en de ontwerper. 

> Thomas Eyck in het Zuiderzeemuseum

pearl catcher klant

SPONTANE KIEKJES

Een gevleugelde uitspraak van Dubbelop is; 'ons emotionele inkomen is heel hoog!'
En dat bewijst deze foto weer. Het atelier nog maar net tevreden verlaten en al op de pont in Schoonhoven wordt er een spontaan 'kiekje' gedeeld hoe blij ze zijn met deze bijzondere ring... Dat is Dubbelop genieten!

ARMBAND PAUL

KRACHTIG DUO
Charly en Paul waren en zijn nu een krachtig duo.
Herinneringssieraden kunnen veel troost en kracht bieden.
Een bijzondere armband vervaardigd met hoogstaande techniek in titanium en saffierglas.

fotografie; Rob Glastra

Guthschmidt

GROEPSTENTOONSTELLING
opening 13 april 2014 16.00 - 18.00

'Something old, something new' is het thema welke Galerie Guthschmidt (Den Haag) de ontwerpers uit haar stal heeft voorgelegd.


Ook Pauline en Jan doen hieraan mee, waardoor er 1 oud sieraad en 1 nieuw ontwerp te zien is van beide.

De tentoonstelling loopt tot 1 Juni 2014

Ronaldo Gijs Bakker

GOUD OP TITANIUM DOOR GIJS BAKKER

Na het ontwikkelen van de speciale techniek; goud op titanium door Pauline Barendse, wist Gijs Bakker een geheel eigen vertaling te geven aan deze techniek.
O.a. een portret van Ronaldo werd vervaardigd op een titanium oppervlakte van 100 x 74mm. Een uitdaging met een zeer spannend resultaat.

De nieuwe collectie is voor het eerst getoond tijdens Design Miami 2013 in USA.

beatrix

PRINSES BEATRIX EN PAULINE
In de zomer van 2012 is Pauline Barendse door Nicole Uniquole uitgenodigd om (toen nog) Koningin Beatrix te ontmoeten. Tijdens de rondleiding in Paleis Oranienbaum, waar het werk van Barendse tentoon was gesteld, was er gelegenheid om over haar objecten te vertellen.

Goud op titanium

TITANIUM OP GOUD
Vervaardigd in titanium en 18 krt geelgoud.
Een recente collectie sieraden welke alleen mogelijk is door het gebruik van de laser.
Iedere sieraad vervaardigd met deze techniek is uniek.